Bariatrisch Chirurgie

Onder bariatrische chirurgie worden alle operaties verstaan die als doel hebben om het gewicht te verminderen. De drie meest voorkomende operaties zijn:

  • Gastric Bypass (maagverkleining/omleiding)
  • Gastric sleeve (maagverkleining)
  • Gastric banding (maagband)

Bariatrische chirurgie wordt verricht bij mensen met een BMI van > 40 kg/m2 of bij een BMI > 35 kg/m2 met obesitasgerelateerde comorbiditeit.

Hoe kan de diëtist je hierbij helpen?

Om in aanmerking te komen voor een van bovenstaande operaties geldt dat een patiënt gedurende 6 maanden door een diëtist begeleid wordt. Vanaf heden geld minimaal 4 maanden aaneengesloten door een diëtist begeleid ter voorbereiding op de operatie. De overige 2 maanden word tijdens het voortraject in het Nederlandse Obesitas Kliniek. Dit geeft mogelijkheden tot een intensievere begeleidingsperiode in vier maanden in de eerste lijn (zoals bij NutriWay), passend binnen de vergoeding van de zorgverzekeraar én een kortere wachttijd voor patiënten om binnen de kliniek verder te gaan.

Na de operatie heb je regelmatig contact met de diëtist, hierbij helpt de diëtist je met de overgang van vloeibare naar vaste voeding. Daarna zal de diëtist je ondersteunen in het inpassen en volhouden van het veranderde eetpatroon. Tot slot is het van groot belang dat de diëtist je ondersteunt in het inpassen en volhouden van het veranderde eetpatroon.

Wil je graag ondersteuning willen van een diëtist, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken op het gebied van voeding? NutriWay helpt je graag verder, maak snel een afspraak. 

Locaties in Den Haag

Zorgvliet Novotel, in de Active Club:
Johan de Wittlaan 42-44, 2517 JR (hoofdkantoor/postadres)

Statenkwartier, Huisartspraktijk R. Chin:
Westduinweg 169, 2583 AA (dinsdagen)

Centrum, Femme Verloskundigen:
Boekhorststraat 107 G, 2512 CM (vrijdagen)

Online of telefonisch coaching:
- Voor iedereen
- Voor leden van Nexxt Gym (locaties Den Haag en Wassenaar)

Volg onze socials! We informeren en inspireren je om je nieuwe leefstijl vol te houden. 

Ja, ik wil een gratis kennismakingsgesprek

 Laat je gegevens achter via de mail, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Invalid Email