Hoge Bloeddruk (hypertensie)

Wat is Hypertensie (hoge bloeddruk)

Het hart is het centraal punt van het bloedvatenstelsel. Het hart pompt het bloed rond in het lichaam en is verantwoordelijk voor de juiste circulatie. Alle vaten op het plaatje hieronder worden door het hart voorzien van bloed, zodat zij op hun beurt weer de cellen en weefsel kunnen voorzien van bloed.

De bloeddruk wordt in 2 getallen uitgedrukt; een bovendruk (systolische bloeddruk) en een onderdruk (diastolische bloeddruk). Om het bloed rond te pompen spannen en ontspannen de vaten continue. Wanneer de bloedvaten zich aanspannen, wordt er gesproken van een systolische bloeddruk (het hoogste getal). Wanneer de bloedvaten zich weer ontspannen, wordt er gesproken van een diastolische bloeddruk (het laagste getal).

Symptomen van Hypertensie

Meestal merk je niet veel van een hoge bloeddruk. De klachten worden vaak gezien als algemene en vage klachten en zijn niet specifiek te linken aan een te hoge bloeddruk. Op de lange termijn kan een hoge bloeddruk wel leiden tot ernstige complicaties.

  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Misselijkheid en braken
  • Kortademigheid
  • Rusteloosheid
  • Wazig zien

Hoe kan de diëtist je hierbij helpen?

Op het gebied van voeding valt er een grote gezondheidswinst te behalen! Een gezond en gevarieerd voedingspatroon met een verminderde zout- en alcoholinname kan heel wat wonderen verrichten!
Een gezond gewicht en een gezonde leefstijl met voldoende beweging, niet te veel stress en niet roken, verminderen het risico op hypertensie.
Heb jij momenteel een verhoogd risico op hypertensie of hypertensie en wil je van de klachten af, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken op het gebied van voeding? Diëtiste Wayda van NutriWay helpt je graag verder! Klik op de button hieronder om online een afspraak in te plannen!

Locaties in Den Haag

Zorgvliet Novotel, in de Active Club:
Johan de Wittlaan 42-44, 2517 JR (hoofdkantoor/postadres)

Statenkwartier, Huisartspraktijk R. Chin:
Westduinweg 169, 2583 AA (dinsdagen)

Centrum, Femme Verloskundigen:
Boekhorststraat 107 G, 2512 CM (vrijdagen)

Online of telefonisch coaching:
- Voor iedereen
- Voor leden van Nexxt Gym (locaties Den Haag en Wassenaar)

Volg onze socials! We informeren en inspireren je om je nieuwe leefstijl vol te houden. 

Ja, ik wil een gratis kennismakingsgesprek

 Laat je gegevens achter via de mail, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Invalid Email