Fittergy Sportvasten pakket

Sportvasten is geen dieet, maar een 10-daagse wetenschappelijk bewezen effectieve trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbranding van vet in plaats van suiker.

Het Sportvastenpakket bij NutriWay bestaat uit:

  • Intakegesprek en voedingsanalyse met de diëtiste
  • Fittest met een personal trainer (om te bepalen wat jouw conditie en trainingshartslag is)
  • Bio-impedantie wegingen bij elk consult voor inzicht in de vetpercentage
  • 10 daagse supplementenpakket
  • 10 daagse voedingsschema
  • Persoonlijk voedingsadvies na de kuur om in de vetverbranding te blijven
  • Mogelijkheid tot dagelijks overleg via Whatsapp met de diëtist
  • 3 vervolgconsulten om je einddoel te behalen

Indien gewenst kunnen de consulten veilig via videobellen verlopen en wordt het Sportvastenpakket thuis bezorgd. Alleen voor de Bio-Impedantie meting hoef je naar de praktijk te komen waarbij naast het gewicht ook de lichaamssamenstelling gemeten wordt zoals het vetpercentage, spiermassa en visceraal vet.

Een pakket kost 145,- euro en de consulten worden vergoed. Je hebt per kalenderjaar recht op 3 uur vergoeding voor dieetadvisering vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering kan meer vergoeding geven. Informeer de vergoedingenlijst van jouw verzekering of vraag dit tijdens de consult aan je diëtist. Lees hier meer informatie over tarieven.

Wat is Sportvasten? 

Het lichaam maakt een ''metabolic switch''. Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en neemt overtollig vet, met name het buikvet, af. Door de switch kan je lichaam op korte termijn profiteren van van alle voordelen van vetverbranding, namelijk gewichtsverlies, meer energie en een compleet fitter gevoel.

De 10-daagse Sportvastenkuur doe je bij ons onder begeleiding van de diëtiste. Het Sportvasten begint met drie afbouwdagen. In die eerste drie dagen doe je aanpassingen in je voeding. Vervolgens ga je twee tot drie dagen sapvasten. In de laatste vier dagen bouw je je voeding weer gecontroleerd op. Tijdens de gehele kuur sport je iedere dag op een bepaalde intensiteit. Deze wordt persoonlijk voor jou bepaald door je ons. Zodra je suikerverbranding is omgezet naar vetverbranding heb je het doel van de kuur behaald. Dan begint de lifestyle en werk je eraan om die ''metabolic switch'' te behouden.

 

Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kg af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kg

De behoefte aan snaaien of tussendoor willen snoepen wordt na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is. Het is een bijzonder goede methode om te ontgiften (detox) en om je verbrandingsmotor te trainen sneller in de vetverbranding te komen. Een belangrijk effect is de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter.

Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, krijgen een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leegraakt. Explosieve sporters kunnen het voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en na blessures) groter wordt. Daarnaast werkt sportvasten ook preventief op bepaalde ziektebeelden doordat het het cholesterolgehalte in je bloed en je bloeddruk laat dalen.

 

Locaties Sportvasten met NutriWay
NutriWay biedt Sportvasten aan op locatie Scheveningen bij de Active Club Den Haag en op onze locatie in het Centrum. Wayda is jouw diëtiste en persoonlijke coach. De coaching kan online of persoonlijk op de praktijk.

Locaties Sportvasten met Nexxt Gym Bodytec:
Ook bij Nexxt Gym Bodytec kun je een Sportvasten pakket ophalen. NutriWay doet de voedingskundige begeleiding online voor alle leden. Nexxt Gym zal voorafgaand aan de 10-daagse Sportvastenkuur een Inbody lichaamsanalyse doen, zodat je een startpunt hebt qua gewicht, vetpercentage, spiermassa en visceraal vet. Voor- en na de Sportvastenkuur zullen de Personal Trainers zorgdragen voor een effectieve training.
Nexxt Gym werkt met de geavanceerde EMS methode (Electro Muscle Stimulation). Je krijgt kort en effectief in 20 minuten alle grote spiergroepen tegelijkertijd en intensief getraind! De intensiteit komt van zachte elektrische stimulatie en niet van zware gewichten. EMS belast de gewrichten en het spier- en skeletstelsel dus niet extra. Het spierweefsel wordt opgebouwd, het metabolisme gestimuleerd, onderhuids vetweefsel verminderd en de huid verstevigd. Een sterke spierontwikkeling verhoogt de basale stofwisseling en verbrandt meer calorieën.

Nexxt Gym locaties:
Frederik Hendriklaan 59, Den Haag
Frederikstraat 46, Den Haag
Stevinstraat 149, Den Haag
Kerkstraat 2, Wassenaar
Fahrenheitstraat, Den Haag (gepland)
Reinkenstraat, Den Haag (gepland)
Theresiastraat, Den Haag (gepland)

Het programma van NutriWay is niet alleen op de 10-daagse kuur gericht, maar uitgebreid met de na-traject ''Keep The Switch''. Je ontvangt een persoonlijk voedingsadvies na de 10-daagse kuur waarmee je de positieve effecten van de Sportvastenkuur zal behouden en indien gewenst verder afvallen.  Ook kun je mini Sportvasten kuurtjes doen om de Switch te behouden. De consulten krijg je vergoed via de basisverzekering. 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een
gratis kennismakingsgesprek!

Ook online beschikbaar via video consulten

Locaties in Den Haag

Zorgvliet Novotel, in de Active Club:
Johan de Wittlaan 42-44, 2517 JR (hoofdkantoor/postadres)

Statenkwartier, Huisartspraktijk R. Chin:
Westduinweg 169, 2583 AA (dinsdagen)

Centrum, Femme Verloskundigen:
Boekhorststraat 107 G, 2512 CM (vrijdagen)

Online of telefonisch coaching:
- Voor iedereen
- Voor leden van Nexxt Gym (locaties Den Haag en Wassenaar)

Volg onze socials! We informeren en inspireren je om je nieuwe leefstijl vol te houden. 

Ja, ik wil een gratis kennismakingsgesprek

 Laat je gegevens achter via de mail, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Invalid Email