Fittergy Sportvasten pakket

Sportvasten is geen dieet, maar een 10-daagse wetenschappelijk bewezen effectieve trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbranding van vet in plaats van suiker.

Een Sportvastenpakket bestaat uit: 

  • Conditietest (om te bepalen wat jouw trainingshartslag is)
  • Het supplementenpakket voor tien dagen
  • 2,5 uur begeleiding door de diëtist (gespreid over een aantal consulten, 5x 30 minuten of 10x 15 minuten)
  • Mogelijkheid tot dagelijks overleg via Whatsapp met de diëtist
  • Indien gewenst kunnen de consulten veilig via videobellen verlopen en wordt het Sportvastenpakket thuis bezorgd. Alleen voor de Bio-Impedantie meting hoef je naar de praktijk te komen waarbij naast het gewicht ook de lichaamssamenstelling gemeten wordt zoals het vetpercentage en spiermassa.

Je hebt per kalenderjaar recht op 3 uur vergoeding voor dieetadvisering vanuit de basisverzekering. Een aanvullende verzekering kan meer vergoeding geven. Informeer de vergoedingenlijst van jouw verzekering of vraag dit tijdens de consult aan je diëtist.

Wat is Sportvasten? 

Het lichaam maakt een ''metabolic switch''. Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves, met name het buikvet, af. Door de switch kan je lichaam op korte termijn profiteren van van alle voordelen van vetverbranding, namelijk gewichtsverlies, meer energie en een compleet fitter gevoel.

De 10-daagse Sportvastenkuur doe je onder begeleiding van een personal coach. Het Sportvasten begint met drie afbouwdagen. In die eerste drie dagen doe je aanpassingen in je voeding. Vervolgens ga je twee tot drie dagen sapvasten. In de laatste vier dagen bouw je je voeding weer gecontroleerd op. Tijdens de gehele kuur sport je iedere dag op een bepaalde intensiteit. Deze wordt persoonlijk voor jou bepaald door je ons. Zodra je suikerverbranding is omgezet naar vetverbranding heb je het doel van de kuur behaald. Dan begint de lifestyle en werk je eraan om die ''metabolic switch'' te behouden.

Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kg af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kg

De behoefte aan snaaien of tussendoor willen snoepen wordt na de kuur veel minder. Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is. Het is een bijzonder goede methode om te ontgiften (detox) en om je verbrandingsmotor te trainen sneller in de vetverbranding te komen. Een belangrijk effect is de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter.

 

Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, krijgen een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leegraakt. Explosieve sporters kunnen het voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en na blessures) groter wordt.

Daarnaast werkt sportvasten ook preventief op bepaalde ziektebeelden doordat het het cholesterolgehalte in je bloed en je bloeddruk laat dalen.

NutriWay biedt Sportvasten in samenwerking met de Active Club in Den Haag. Diëtiste Wayda is jouw persoonlijke coach.

Het programma van NutriWay is erg uitgebreid en niet alleen maar op de 10-daagse kuur gericht, maar juist ook op de na periode ''Keep the Switch''. Op deze manier leer je hoe je een gezonde levensstijl kan aanhouden en daarmee de positieve effecten van de Sportvastenkuur kan behouden. Dit na-traject omvat voedingskundige begeleiding van minimaal 30 minuten (2 consulten van 15 minuten).  Ben je aanvullend verzekerd? Dan kun je vaker bij de diëtiste langskomen.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Maak een afspraak voor een
gratis kennismakingsgesprek!

Ook beschikbaar via online video consulten

Inspiratie nodig? Volg ons!

We inspireren je met Tips en Tricks om het vol te houden

Johan de Wittlaan 42-44 (Novotel)
2517 JR Den Haag

Ja, ik wil een gratis kennismakingsgesprek

 Laat je gegevens achter via de mail, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Invalid Email